Unga gubbar i jorden
Vi gillar ju jordgubbar och de sorter som vi odlar sedan länge är noga utvalda för att…
Jordgubbar, Midsommar
0
Höstens svarta delikatess
Många undrar om vi förädlar våra produkter och tanken att göra det har slagit oss flera gånger.…
Potatis, sill och mindre spill
Midsommar är som ni vet Den gröna fabrikens viktigaste högtid – då skördar vi frukten av alla…
Ägg – det optimala livsmedlet
Ägg har massor av vitaminer såsom A, D, B2, B12, folat och andra nyttigheter som protein, selen,…
Det bästa som finns
En månad om året lever vår dotter på jordgubbar. Eller, skulle kunna leva på jordgubbar. Vi försöker…
Värmen gav blommor – frosten tog dem
Påsken var fantastisk med sin värme och fina väder. Det var så varmt att strax därefter fick…
Att göra med sparris!
Först ut i skörd är sparrisen där man varje vår längtansfullt spanar efter de små violetta spetsarna…
Drängen påskpysslar
På den gröna fabriken tror vi på att låta naturen sköta sig själv i den mån det…
Potatis rakt ner i mörkret
Så har vi satt vår sista potatis. Kanske inte för alltid. Men för i år. Det är…
Kopplar ner – kopplar av
Vi spenderar orimligt mycket tid vid en skärm av något slag. Om du har svårt att föreställa…
När vinden viner runt hönsgården
Det är bra att ha koll på åt vilket håll vinden blåser. Det gäller generellt. Men särskilt…
Zen och konsten att få till en plöjning
När sommar- och höstsäsongen är över, när gårdsplanen är uppstädad och vinden viner runt hörnen är det…
Sök
Kategorier
- Ägg (3)
- Gästarbete (1)
- Grönsaker (3)
- Höns (3)
- Jordgubbar (4)
- Midsommar (2)
- Plöjning (1)
- Potatis (2)
- Potatissättning (1)
- Recept (3)
- Sparris (1)
- Svart Vitlök (1)
- Traktorarbete (2)
- Vitlök (1)